Keuken gezellig aankleden: hoe doe je dat?

De keuken vormt een waardig onderdeel van een woning. Toch is de keuken qua inrichting vaak een ondergeschoven kindje. Dat is eigenlijk maar wat jammer. Als je de keuken namelijk gezellig aankleedt, is het nóg leuker om er lekker te gaan kokkerellen. Waar kun je aan denken wat betreft een sfeervolle keukeninrichting?

Koffiehoekje inrichten

Ben je een koffieliefhebber? Dan is het een tof idee om een gezellig koffiehoekje in te richten in de keuken. Op een losstaand tafeltje bijvoorbeeld, of gewoon in de hoek op het aanrecht. Zet hier je koffiemachine neer. Ook kun je er wat kopjes en schoteltjes plaatsen. Denk verder na over een mooie manier om je favoriete koffie tentoon te stellen. Stop het in een leuk bakje bijvoorbeeld! Mocht je graag Nespresso drinken: daar zijn zelfs veel designs voor te vinden in de vorm van capsulehouders. Het geeft zeker meer karakter in de keuken.

Open kastruimte of wandplanken

Zijn je keukenkastjes afgesloten, met deurtjes ervoor? Hoewel dat enerzijds wel praktisch is, staat het ook snel saai. Daarom zie je in moderne keukens steeds vaker wandplanken boven het aanrecht, in plaats van dichte keukenkastjes. Op die planken zet je je serviesgoed neer, in combinatie met onder andere kookboeken en kruidenplantjes. Een levendig geheel!

Stijlvol serviesgoed

Over het serviesgoed gesproken: je kunt dit ook een hoofdrol laten spelen bij de keukeninrichting. Plaats bijvoorbeeld een servieskast in de keuken, waarin je je mooiste serviesgoed tentoonstelt. Zeker als je een rijke verzameling hebt, voegt dit iets toe aan de keuken styling.

Moderne wasbak en kraan

Hoewel de wasbak wellicht enkel een praktisch doel lijkt te dienen, zijn we het daar niet helemaal mee eens. De keuze voor de juiste wasbak voegt stijl toe aan de keuken. Zo ziet een luxe, diepe wasbak er anders uit dan een basic wasbak. En denk ook aan de kraan: is een zwarte of een gouden kraan bijvoorbeeld een optie? Een absolute eyecatcher!

Design prullenbak

Net zoals een moderne wasbak en kraan, kun je ook bij andere elementen in je keuken kiezen voor design. Een prullenbak is een van deze attributen die een must have zijn en waar je kunt kiezen honderden verschillende modellen. Als je kiest voor een inbouwprullenbak, dan heb je nergens last van. Maar niet iedereen heeft hier de ruimte voor. Heb je een vrijstaande prullenbak? Kies in dat geval voor een design dat aansluit bij je keuken. Zo kun je kiezen uit RVS en zijn er verschillende kleuren beschikbaar van zilver tot (mat)zwart. op die manier wordt de prullenbak in jouw keuken, geen lelijk ding, maar ook een echte eyecatcher!

Keukengereihouder

Heb je wat pollepels en spatels in een bakje op het aanrecht staan? Kijk dan eens goed naar dat specifieke bakje: hoe ziet het eruit? We raden je aan om op zoek te gaan naar een keukengereihouder die sfeer toevoegt aan het aanrecht. Denk aan een houder met een leuke print, of een vrolijke kleur. Van hout, marmer of porselein – jij kiest.

Aankleding op de afzuigkap

Je hebt in de keuken verder waarschijnlijk niet zoveel ruimte vrij voor decoratie. Toch is er iets mogelijk, als je maar creatief denkt! Heb je bijvoorbeeld zo’n grote, moderne afzuigkap in de keuken hangen? Daar zitten vaak brede randen aan. Zet daar leuke accessoires op. Denk aan kruidenplantjes, beeldjes of een bloemetje. Het zorgt direct voor een stuk sfeer in de keuken. Doen, dus!