Een makkelijke maaltijd met een slowcooker

Er zijn veel manieren om te koken. Zo kunnen we allemaal koken met pannen op onze fornuis maar de tijd heeft niet stilgestaan en er zijn veel meer manieren om je avondeten te creëren. Tegenwoordig is vooral de airfryer populair, maar ook de slowcooker zien we steeds vaker. Wat is een slowcooker? Deze is over komen waaien vanuit Amerika en geeft je de mogelijkheid een makkelijke maaltijd te maken.

Gemak dient de mens

Een slowcooker is eigenlijk de makkelijkste manier van koken. Voor veel gerechten stop je namelijk alles in 1 pot. Je vlees, groente en aardappels of pasta gaan samen in de slowcooker. En eigenlijk hoef je hem dan alleen nog maar aan te zetten en rustig af te wachten. Door langzaam te garen ontstaan de lekkerste malse maaltijden.

Dat maakt de slowcooker zo ideaal als manier om te koken. Terwijl jij werkt, in de tuin bezig bent of lekker zit te genieten van je favoriete serie maakt de slowcooker jouw makkelijke maaltijd klaar. Je hoeft namelijk niets meer te doen.

Bij sommige recepten voeg je de pasta of rijst pas later toe. De andere ingrediënten hebben dan langer nodig.

De meeste gerechten hebben tussen de 4 tot 8 uur nodig. Maar er zijn ook gerechten die wel 12 uur of langer in de slowcooker moeten zitten. De spaghettisaus van Miljuschka is er daar één van. Hoe langer deze in de slowcooker zit hoe lekkerder hij is.

Niet alleen tijd maar ook de stand verschilt per gerecht. Er zijn namelijk verschillende standen op de slowcooker. Je hebt een low of high stand en sommige, meestal de iets duurdere apparaten, hebben ook een bak en/of warmhoud optie.

Maaltijd Inspiratie

Voor je slowcooker hoef je niet ver te zoeken naar maaltijd inspiratie. Zo zijn er speciale facebookgroepen waar veel gerechten in gedeeld worden. Ook op pinterest worden veel recepten voor de slowcooker gedeeld. En zeker op dit platform zal je voor elke ingrediënt wel een recept vinden. Want de Amerikanen zijn dol op de slowcooker vanwege het gemak van een makkelijke maaltijd. Zij pinnen veel van hun inspiratie op Pinterest.

Veel gerechten worden gemaakt met rundvlees of kip maar er zijn ook vegetarische gerechten die je in je slowcooker kan maken. Daar zul je wel iets maar naar moeten zoeken, want de slowcooker wordt vaak gebruikt om vlees op een malse manier te bereiden.

Een slowcooker kopen? Start met een goedkope slowcooker, je hebt ze al vanaf € 30,-, en kijk hoe vaak je deze gebruikt. Pak je meerdere keren per maand de slowcooker dan kan je uitbreiden naar een cooker met meer functies.

Zoek je gerecht, stop het in de slowcooker, ontspan en wacht het rustig af.

 

Foto van Katherine Chase on Unsplash