De beste zorgverzekering voor 18 jarigen

Word jij binnenkort 18? Dan wordt het tijd dat je je gaat verdiepen in zorgverzekeringen. Hè bah, denk je misschien. Het was natuurlijk ook heel lekker om gratis verzekerd te zijn via je ouders, maar zo’n ramp wordt het niet hoor. Je hoeft alleen te begrijpen wat een basisverzekering en een aanvullende zorgverzekering is. En gelukkig leggen wij je dat in dit artikel uit. Dus neem ons beknopte overzicht even door en je kunt met een goede zorgverzekering op zak naar je 18e levensjaar!

Wat is een basisverzekering?

Oké, we beginnen met de basis. En dat is de basisverzekering. Een basisverzekering dekt de meest standaard zorg. Standaard zorg zijn bijvoorbeeld de bezoekjes aan de huisarts als je ergens last van hebt, maar ook een deel van de medicatie die je door de huisarts voorgeschreven kan krijgen. Basisverzekeringen zijn bij alle zorgverzekeraars hetzelfde, omdat de overheid jaarlijks bepaald wat er in het basispakket moet zitten. Tot zover niks ingewikkelds dus.

Wat is dan een aanvullende zorgverzekering?

Voor mensen die wat vaker zorg nodig hebben is er de aanvullende zorgverzekering bedacht. Een basisverzekering dekt niet alle zorgkosten en sommige zorgkosten zelfs helemaal niet. Zo dekt de basisverzekering geen tandartsafspraken en ook niet alle ingrepen bij de tandarts worden vergoed. Daarom kun je een aanvullende tandartsverzekering afsluiten. Dat doe je wanneer je regelmatig gaatjes hebt of andere problemen in je mond. Zo ben je verzekerd tegen hoge kosten die je niet in een keer kan betalen. Op die manier kun je met een gerust hart naar de tandarts blijven gaan. Natuurlijk betaal je met een aanvullende zorgverzekering een hogere premie per maand, maar er zijn zorgverzekeringen voor 18 jarigen die de kosten beperkt houden.

Hoeveel gaat dat allemaal kosten?

We begrijpen maar al te goed dat het belangrijk is dat je zorgverzekering niet te duur wordt, welke je dan ook nodig hebt. Gelukkig zijn er ook zorgverzekeraars die dat goed begrijpen. Daarom hebben zij goedkopere zorgverzekeringen voor jongeren die bijna 18 worden of volwassenen die bijna hun eigen zorgverzekering moeten gaan betalen. Daarnaast zijn deze zorgverzekeringen online goed te overzien.

Een zorgverzekeraar met een goedkopere zorgverzekering voor 18 jarigen is VinkVink. Deze zorgverzekeraar heeft ook een handige app waar je zorgkosten makkelijk kunt declareren en waar je al je persoonlijke informatie snel bij de hand hebt. Je kunt inloggen met een vingerafdruk of met je DigiD. Deze zorgverzekeringen voor 18 jarigen zijn natuurlijk niet overal precies even goedkoop, maar ze zijn gegarandeerd goedkoper dan die voor volwassenen. Dat is dus al mooi meegenomen, toch? Je bent nu in ieder geval iets wijzer en hopelijk ook minder terughoudend in het afsluiten van een goede zorgverzekering die bij jou past en die niet te veel per maand gaat kosten. Succes!