Diverse USB sticks voor jouw bedrijf

Als bedrijf wil je natuurlijk steeds meer verduurzamen. Dit wordt vooral voor de komende jaren steeds belangrijker. Je kan beginnen door voor steeds meer duurzame materialen te kiezen. Zo zijn er USB sticks van gerecycled materiaal. Dit zorgt ook nog eens voor een goed en groen imago voor je bedrijf. Duurzaamheid wordt de nieuwe trend.

De eerste USB-sticks

De eerste USB stick is geproduceerd in 1995 en op de markt gekomen in het jaar 2000. Deze USB stick had een opslag van 8 mb. In deze tijd was de floppy erg populair en omdat de USB stick vijf keer meer capaciteit had, werd het snel een populair product. Het gewicht van een USB stick is minder dan 30 gram. Ideaal om zo mee te nemen in je broekzak dus.

Wat is een USB stick

Een USB stick is een geheugenstick waar je bestanden op kan plaatsen. Het is een kleine stick, maar je kan er grote hoeveelheden aan gegevens op opslaan. Als je niet steeds je laptop overal mee heen wil nemen, maar wel je bestanden nodig hebt, is een USB stick een makkelijke oplossing. Een USB stick steek je in de USB aansluiting op je computer en zo kan je de bestanden kopiëren of verplaatsen

Verschillende modellen

USB sticks zijn er in verschillende modellen. Zo heb je USB sticks met een opslag van 2GB, maar je hebt ze ook van 1 TB. Hoe meer opslag je kwijt kan op een stick hoe duurder de prijs. Op 1 GB kan je zo’n 3200 foto’s kwijt en 32 uur aan muziek. 

De levensduur van een USB stick

Een USB stick zal ongeveer 10 jaar meegaan. Als een USB stick veel wordt gebruikt kan deze last krijgen van slijtage. Op den duur zal het geheugen niet zo goed meer kunnen functioneren en dan kan je problemen krijgen met de flash drive. Het is dus altijd verstandig om een back-up te maken van je bestanden.

Biologische en afbreekbare materialen

Er worden steeds meer duurzame USB-sticks gemaakt. Deze USB sticks worden gemaakt van biologische en afbreekbare materialen zoals karton, hout, maar ook bamboe of tarwestro. Als je kiest voor hout of bamboe kan je vaak de USB sticks laten graveren met je eigen logo. Duurzame USB sticks doen het altijd goed als relatiegeschenk. Dit zorgt voor een positief imago als bedrijf. Zo laat jij als bedrijf zien dat jij staat voor het milieu en deze een warm hart toedraagt.

Je bedrijf promoten

Met een USB stick kan je op een slimme manier je bedrijf promoten. Een duurzame USB stick kan je laten bedrukken met je eigen logo en zo uitdelen op een beurs, open dag of andere belangrijke evenementen. Iedereen kan wel een USB stick gebruiken en je wordt gezien als vrijgevig bedrijf. Je geeft namelijk een gratis product weg en je klanten hebben er ook nog iets aan. Als je een USB stick met logo zou weggeven dan zou deze vooral in een zakelijke omgeving veel gebruikt worden. Zo zorg je voor reclame op de werkvloer en kun je ook nog meer relatiegeschenken vinden voor je relaties.