Waar je aan moet denken wanneer je een auto koopt

Wanneer je een nieuwe of een andere auto gaat kopen dan zijn er een aantal dingen die je moet regelen en waar je rekening mee moet houden. Voordat je een andere auto gaat kopen is het handig om de dingen even op een rijtje te zetten zodat je niet zomaar tegen zaken aanloopt die je was vergeten. Welke zaken dit zijn daar gaan we het verder over hebben in deze blog.

Waar let je op wanneer je een andere auto gaat kopen?

Je moet niet alleen aan de financiële dingen letten wanneer je een andere auto gaat kopen, maar ook aan de praktische dingen. Let goed op als je een tweedehandsauto gaat kopen dat alles erbij aanwezig is zoals bijvoorbeeld onderhoudsboekjes. Hierin kun je zien wat er allemaal gedaan is aan de auto in de loop der jaren. 

Vraag of dat je de auto van tevoren mag laten nakijken bij een erkende garage om te zien of dat hij helemaal in orde is. Wanneer de verkopen dit niet toestaat en je twijfelt erover om de auto te kopen dan is het verstandig om er nog een keer extra over na te denken.

Wat kan je regelen voordat je een andere auto koopt

Je hebt al een andere auto op het oog maar je moet nog wel het een en ander regelen. Zo is het handig om van tevoren al te weten wat de kosten zijn die je aan de auto gaat hebben. Je moet dan denken aan onder andere wegenbelasting, het onderhoud van de auto maar natuurlijk ook aan je verzekering. Een autoverzekering direct afsluiten is iets wat tegenwoordig heel snel kan gebeuren. Er zijn veel bedrijven die het online doen wat het voor jou als klant veel tijd scheelt.

Het kentekenbewijs overzetten

Zet het kentekenbewijs meteen over wanneer je de auto hebt gekocht. Dit moet je vaak doen bij een postkantoor, maar tegenwoordig kan dit ook online. Je moet er in ieder geval voor zorgen dat dit zo snel mogelijk gedaan wordt nadat de koop gesloten is. 

Particulier of via een garage?

Koop je een andere auto via een particulier dan heb je er geen garantie op. De garantie is dan zogezegd tot aan de voordeur. Koop je een auto via een goede erkende garage dan geven zij jou vaak wel garantie. Overweeg dus waar je goed aan doet!