Waar moet je op letten bij een wasmachine kopen?

Een wasmachine kopen doe je maar een paar keer in je leven. Gemiddeld gaat een wasmachine 8 jaar mee en daarom is het verstandig om direct een goede te kopen, maar waar moet je nou op letten?

Koop een duurder wasmachine in de aanbieding

Wasmachines zijn er in verschillende prijsklasse. Zo staat Miele al jaren bekend als één van de beste merken, maar dit kosten ook direct een paar honderd euro meer als veel andere merken. Ben jij toch opzoek naar een top wasmachine dan kan je het beste deze wasmachine aanbiedingen in de gaten houden.

Let op het vulgewicht

Niet alle wasmachines kunnen net zoveel was doen, dit kan je zien aan het vulgewicht. De normale wasmachines hebben vaak een vulgewicht van 7 kg. Maar heb je een gezin met kinderen dan is het aan te raden om al gauw naar de 8 tot 10 kg wasmachines te gaan. Deze kunnen net even meer was doen, waardoor jij minder vaak de wasmachine aan hoeft te zetten.

Kies voor een koolborstelloze motor

Wil jij extra lang met een wasmachine doen dan moet je er eentje kiezen zonder koolborstelmotor. Deze sluiten namelijk een stuk sneller waardoor je eerder een andere wasmachine moet aanschaffen. Vaak kost dit een beetje extra, maar dan heb je wel jaren extra plezier van je wasmachine.

Kies voor een zuinige wasmachine

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende manieren waardoor je wasmachine zuinig kan zijn. Natuurlijk door middel van het stroom die het verbruikt, maar ook wasmiddel. Zo zijn er verschillende systemen waardoor wasmachines minder water en energie verbruiken en net zo schoon wassen. Maar er zijn ook al wasmachines die een automatisch doseersysteem hebben waardoor jij nooit meer teveel wasmiddel gebruikt.